Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CAMINA PIRINEUS INSTAL·LA AGUAITS ORNITOLÒGICS AL VOLTANT DEL PANTÀ DE RIALB

A BASSELLA ESTÀ UBICAT VORA EL PANTÀ DE RIALB EN EL SEU MARGE DRET, ENTRE LA RASA DE LA PASTERA I EL CINGLE DEL CASALOT

DIVENDRES 31 MAIG 2024

En aquesta actuació, amb el suport la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, s’hi han realitzat treballs de senyalització, tot conformant un producte ecoturístic experiencial i guiat d’alt interès ornitològic.
Camina Pirineus, el projecte ecoturístic de l’Alt Urgell, ha acabat una actuació de gran interès a l’entorn de l’embassament de Rialb, amb la millora del camí itinerari 4 de Bassella. En concret, s'ha adequat l'accés a una zona de nous aguaits d’aus i s'ha dut a terme el condicionament d'un aparcament de fins a quatre vehicles. L'objectiu de la intervenció és posar en valor un espai "d'alt interès ornitològic, ja que l’aguait és la millor manera de veure animals feréstecs de forma no invasiva i respectant el medi ambient.
L’embassament de Rialb es troba als peus de Tiurana, limitat per les muntanyes de Peramola, Oliana, Bassella, la Baronia del Rialb, Ponts i la mateixa Tiurana. Alimentat pel riu Segre, el riu Rialb -que li dona el nom- i la Ribera Salada, està envoltat per boscos frondosos enfilats a muntanyes i turons, on es poden veure diverses ermites i masies. L’embassament de Rialb esdevé un lloc fantàstic per la seva bellesa i, a més, el seu entorn permet gaudir d’una gran varietat d’aus.
Amb el suport la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, al lloc també s’hi han realitzat treballs de senyalització, tot conformant un producte ecoturístic experiencial i guiat molt interessant per als ornitòlegs i aficionats a les aus.
El projecte Camina Pirineus té la voluntat de crear una xarxa del paisatge de l’Alt Urgell i posar en valor diferents recursos ecoturístics a través de miradors, aguaits i itineraris al voltant de paisatge, fauna, vegetació, geologia, clima i paleontologia. Es considera que la protecció i rehabilitació de les àrees i espais naturals protegits i la preservació del patrimoni cultural catalogat augmenta la competitivitat de l’oferta turística de l’Alt Urgell i en reactiva l’economia.
L'acció forma part de l'Acció A3 de Miradors i recursos ecoturístics del projecte Camina Pirineus: Xarxa de camins i s'emmarca en el PO FEDER CATALUNYA 2014-2020 - Operació GO03-000662 CAMINA PIRINEUS: xarxa de senders a la carta, l'eina de posicionament ecoturístic de l'Alt Urgell.

Podeu trobar la ubicació de l'aguait de Bassella en el següent enllaç: Com arribar-hi.

Galeria d'imatges